SÁVROLÓ KEZELÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ
 
SÁVROLÓ TÍPUSVÁLASZTÓ
 
 
NAGYMÉRETŰ SÁVROLÓK CSALÁDFÁJA
 
SÁVROLÓ TEXTIL TÁBLÁZAT
SÁVROLÓ
modern elegancia
Bemutatkozik az Umbroll® Zebra sávroló család.
Az árnyékoló, amely minden tekintetet magára vonz. A sávroló tökéletesen igazodik a modern, minimalista enteriőrhöz.
A sávroló már első látásra felkelti a figyelmet. Meglepően nagy hatásfokkal varázsolja szebbé és modernebbé a belső tereket, legyenek azok magánotthonok, üzletek vagy irodák. A sávroló egyedi hangulatot teremt, emellett rendkívül dekoratív. Számos textil és néhány újszerű minta is rendelkezésre áll az Umbroll kínálatában. A textília taszítja a szennyeződéseket, így a por vagy a kéznyomok szinte meg sem látszódnak rajta, továbbá gombásodás ellen is biztosított.

A sávroló működési jellegzetességei, illetve műszaki felépítése révén nem rendelkezik lefutósínnel. Függőleges felületeken alkalmazható. Bár sok tekintetben hasonlít a rolettára, néhány jelentős különbség is van közöttük. A sávroló alkalmazásának nem célja a teljes fényzárás. Bizonyos roletta típusokkal ellentétben a sávroló még az úgynevezett zárt állapotban is beenged némi fényt. A kíváncsiskodó tekinteteket ellenben távol tartja. A sávroló működési elve az alábbi videóban megfigyelhető.

Amint a videóban látható a textilt függőlegesen váltakozó fényzáró és fényáteresztő sávok alkotják, illetve maga a textil is duplán fut,  melyek közül az egyik a szerkezethez rögzített, a másik pedig egy alumínium hengerre tekeredik. Működtetés közben a hengerre tekeredő textil elmozdul, így pozíciótól függően zárja, illetve nyitja a sávokat. A textil alsó részében nehezékként egy alumínium profil helyezkedik el. A sávroló mozgató mechanizmusa lehet gyöngyláncos, illetve típustól függően motoros is. Az utóbbi esetben, a motorhoz különböző vezérlő elektronikák rendelhetők. A sávroló egyik nagy előnye, hogy olyan helyekre is felszerelhető, ahol nem alkalmazható hagyományos függöny. Típustól függően építhető oldalfalra, mennyezetre, illetve nyílászáró keretbe is.

A Sávroló amellett hogy praktikus, rendkívül dekoratív és kifejezetten divatos árnyékoló eszköz.
Sávroló típusok:
KAPCSOLÓDÓ INFORMÁCIÓK
Bővülő színválaszték és megújuló formavilág a sávrolókhoz felhasznált textilek mintázatában.
A különböző árnyékolók mozgatására alkalmazott motorok, az árnyékolástechnika lényeges elemei.
Műszaki információkat tartalmazó táblázat segítségével könnyebben ki tudja választani a megfelelő terméket.